Ulnaire Verkorting Surgery

Ulnaire Verkorting Chirurgie aanraden om ietsUlnaire Verkorting Surgery. Hoe lang is het herstel?
navbar Menu
Ulnaire Verkorting Surgery. Hoe lang is het herstel?

Ik had net een ellepijp verkorting osteotomie & pols scope chirurgie gedaan op mijn rechter arm en pols gisteren. De operatie werd uitgevoerd onder algehele anesthesie en ze deden ook een zenuwblokkade op mijn rechterarm. Voor ongeveer 12 uur na de operatie mijn hele arm uit mijn nek vingers waren volledig gevoelloos. Voordat het blok volledig droegen off begon ik het nemen van Vicodin. So far so good. mijn herstel gaat veel beter dan ik had verwacht. Ik lees veel horrorverhalen over verschillende blogs over hoe verschrikkelijk de pijn is gedurende de eerste 4 tot zeven dagen na de operatie. Ik heb niet veel pijn & Ik ben erg blij mee, Praise God! De enige keer dat ik het gevoel wat pijn en ongemak is wanneer ik opstaan ​​en rond, als het gaan naar de badkamer of gewoon het doen van kleine taken. Ik denk dat fysiotherapie zal zijn wanneer de echte pijn komt. (Hopelijk niet )


Mijn vragen zijn voor iedereen die deze operatie eerder heeft gehad. hoe lang en vaak was je fysiotherapie en hoe lang heb je opstijgen werk? Ik zal mijn dokter niet zien voor mijn eerste follow-up nog een week en een half. Dus ik zou willen horen over uw ervaringen en uw herstel proces van de operatie tot fysiotherapie helemaal door volledige genezing.

Re: Ulnaire Verkorting Surgery. Hoe lang is het herstel?

Er zijn een paar van ons hier die ellepijp verkorting osteotomieën gedaan dit jaar hebben gehad. Onze postings op het bot bord. Mijn operatie was afgelopen februari. Ik ben rechtshandig en mijn operatie was op die pols. Moest leren om dingen anders te doen.

Genezing van een ellepijp verkorting gelijk genezing van een botbreuk. Meestal ongeveer 6 weken.

Ik was af te werken voor 2 weken. Ik had de spalk / cast voor 2 weken om voor de zwelling naar beneden te gaan. Zodra ik kreeg mijn glasvezel cast, mijn chirurg stond me toe om terug te gaan om te werken met een aantal duidelijke beperkingen. Ik begon PT een paar dagen nadat ik werd vrijgelaten uit het dragen van de afgietsels. Ik beveel het zien van een gecertificeerde kant therapeut.

Mijn bot genezen goed stand. Mijn chirurg had gehoopt dat de operatie zou zorgen voor mijn ellepijp eenzijdige pijn. Helaas, ik belandde hoeven terug te komen voor een tweede operatie te gaan en ze deden het arthroscopische opruimen toen. Uiteindelijk heb ik ook het krijgen van mijn bord verwijderd op dat moment. Ik ben in PT nu en hebben vrijwel normaal ROM en ik ben steeds dichter bij normaal voor pronatie en supinatie. Ik was net vrijgelaten om te werken aan mijn kracht meer, dus ik ben opgewonden.

Een paar dingen die ik geleerd:

* Zolang het litteken is roze aan de buitenkant en genezing, bent u nog steeds genezing aan de binnenkant ook.
* Ulnaire ontsteking duurt een tijdje om te genezen. Het is niet goed om te "werken door de pijn" met ulnaire ontsteking. Het is beter om dingen langzamer te nemen.
* De meeste PT voor de eerste weken draait om werken aan het littekenweefsel en stretching. De oefeningen komen geleidelijk. Meestal zullen ze alleen maar raden het toevoegen van meer dagelijks gebruik van de pols. PT heeft niet veel kwaad. Als het pijn doet, ze stoppen. Ik begon PT 2 keer per week, ging toen naar een keer per week. Het duurt zolang als nodig is. Ik begrijp dat het vergt wel een beetje meer PT van deze operatie dan van een andere gebroken botten.
* Ik was meer bezorgd over herhaalde verwonding aan mijn pols dan mijn chirurgen waren.

Zoals voor de pijnstillers, gebruikte ik ze regelmatig voor een paar dagen. Vervolgens heb ik gespeend weer uit hen. Mijn chirurg vroeg of ik wilde een vulling. Ik aanvankelijk zei nee. Toen ze de PERMENANT zet ik besefte dat ik nodig zou kunnen hebben om een ​​paar meer te nemen. Het kostte me een paar dagen om te wennen aan het.

Zorg ervoor dat je constant houden van uw pols verhoogde ruim boven het hart voor meerdere dagen. Ik kreeg echt goed in stutten op een aantal kussens om te helpen.

Ik vond ook dat het houden van zakken van gemalen ijs op het gipsverband. Ik heb een nieuwe zak op elk uur of zo voor het eerst tijdens het. Als je het blijven lang genoeg is, heeft de kou gaan door de spalk / cast en helpt met de pijn en zwelling. Ik heb eigenlijk bleef deze aan en uit te doen voor een aantal weken wanneer de dingen begon pijn te doen wat.

Wat de artroscopische operatie blijkt veel gemakkelijker te genezen van zijn. Ik heb niet een traan al gerepareerd. Als je een scheur gerepareerd, kan het 6-8 weken voordat je PT met het zo goed kan beginnen.

Dit kan TMI zijn, maar ik ga het toch op te bieden. Als je regelmatig neemt pijn meds, adviseer ik om iets voor constipatie. Volgens mijn dokter, de pijn meds zal "stop je van Hoover Dam". Hij had gelijk. Mijn chirurg voorgeschreven Dulcolax en het werkte niet helemaal. Ik belde mijn GI doc en raadde hij het nemen van een dubbele dosis van Miralax totdat ik was goed, dan zal het een enkele dosis terwijl ik op de medicijnen.

Ik vond een geweldige cast Shield op het internet die stond me toe om te douchen, zelfs met de spalk op. Het was gemaakt van latex en opgerold over mijn gipsverband en mijn arm. Het bleef in plaats van zichzelf en zelfs bij dagelijks gebruik ik nooit een druppel water in. Ik moest het elke week of zo te vervangen toen het begon uit te rekken, maar het was de moeite waard. Ik was gemakkelijk in staat om het te gebruiken met een hand en ik voelde me zo veel beter in staat om te douchen en schone regelmatig door mijzelf. Spons baden zijn gewoon niet hetzelfde.

Als een vrouw, een goed front haak beha is goed te doen met één hand als u klaar bent. Ze zijn gewoon een beetje moeilijk te vinden. Ik weet dat ik voelde me beter toen ik in staat om een ​​beetje meer normaal te kleden was. De meeste mensen niet praten over dat soort dingen, maar ik dacht dat ik zou bieden die up.

Ik weet dat dit een lang antwoord, maar ik hoop dat het helpt. Mijn verhaal is een beetje atypisch geweest, maar vanaf nu, zou ik zeggen dat ik ben best blij met mijn vooruitgang.

Ik wens u goed in uw genezing.

Re: Ulnaire Verkorting Surgery. Hoe lang is het herstel?

Heel erg bedankt voor uw antwoorden! Het was niet al te veel info. Het was een heerlijk gedegen antwoord en precies wat ik wilde weten. Ik heb een kantoorbaan en mijn operatie was op mijn rechter arm / pols, dus omdat ik rechtshandig ben ik ben een beetje bang dat ik kom uit het werk voor enkele weken.

Ik ga uw advies in te winnen over de laxeermiddel. Het lezen van uw reactie herinnerde me eraan dat ik geen bm sinds mijn operatie hebben gehad.

Re: Ulnaire Verkorting Surgery. Hoe lang is het herstel?

Ik heb mezelf een draadloze muis voor het werk dat stond me toe om dingen linkshandigen veel gemakkelijker te manipuleren zonder dat u de muis met draad rond te trekken.

Naarmate de genezing vorderde, was ik in staat om wat licht te typen met mijn rechterhand. Ik was vrij veel "winging" met mijn rechterelleboog toen ik deed dit al, want ik moest mijn arm in een grappige positie om de juiste hoek te krijgen wanneer ik typte houden. Hij gooide ook mijn schouder een beetje af, die niet goed was omdat ik had schouder operatie een paar jaar geleden. In principe zijn er dingen die je kunt doen met je glasvezel cast zal zijn, maar probeer niet te overdrijven.

Re: Ulnaire Verkorting Surgery. Hoe lang is het herstel?

Ik zou uw advies hebt genomen over het niet te overdrijven. Aangezien ik niet veel pijn sinds mijn operatie heb gehad, ik kreeg een beetje ambitieus gisteren en deed een beetje te veel. Ik heb een beetje winkelen, bereide maaltijden voor de kinderen, en het was gewoon op en over de meeste van de dag van gisteren. Gisteravond Ik betaalde een hoge prijs voor. Niet alleen mijn handen & vingers opzwellen, maar het voelde ook alsof mijn arm zwollen onder de cast. het voelde erg krap en ik was in zo veel pijn! Ik had het geluk om vier uur slaap te krijgen als dat. Elke keer als ik dommelde, hield ik wakker met de pijn. Hij reed me noten! Dus ik denk dat ik mijn lesje geleerd over te overdrijven. Voor de komende paar dagen Ik ga rustig zitten en te relaxen.

Nogmaals, bedankt voor het delen van uw herstel advies en de ervaring met mij.

Re: Ulnaire Verkorting Surgery. Hoe lang is het herstel?

Thanks (voor de omhelzing van de steun)!

Ik zag mijn chirurg voor mijn eerste follow-up vandaag. Ze verwijderden de post operatie dressings en spalk. Ze verwijderden ook de hechtingen uit de drie arthroscopische insnijdingen, maar verliet de steken in de lange incisie boven de plate..they’re subcutane hechtingen. Ik was voorzien voor een plastic mal die zal zijn als een cast, behalve dat het verwijderbare (voor douchen en PT oefeningen). Ik ben erg blij dat, omdat de huid op mijn arm is zeer droge, jeukende en peely. Plus, met behulp van die cast dekking was een pijn in de patoot!

Het hele proces was pijnlijk en ongemakkelijk en ik kon niet wachten tot ze dat schimmel op te krijgen en laat mijn arm & pols alleen. Ik moest een vicodin nemen wanneer ze klaar waren. Het was kloppend uit alle van de verergering.

Ik begin fysiotherapie volgende week. Ik zal twee keer per week te gaan. Als het iets als vandaag. help! Hij schreef me af te werken voor een andere maand (in totaal 5 weken uit). Ik zal ook nog een röntgenstraal in een maand aan het bot uitlijning en fusion te controleren. Hij zei dat het zal ongeveer 12 weken voordat ik begin om weer normaal te voelen.

Re: Ulnaire Verkorting Surgery. Hoe lang is het herstel?

Ik vind het interessant dat zoveel artsen kunnen zo veel verschillende benaderingen.

Ik was in de harde glasvezel gegoten voordat je een verwijderbare spalk ongeveer 4 weken later. Ik wist ook niet PT start pas rond week 7. Mijn PT vertelde me dat de PT voor de nervus verkorting een beetje meer kan zijn voor sommige andere therapieën.

Toen ik ging van mijn eerste spalk na de operatie aan mijn eerste cast, ik had om terug te gaan om een ​​paar dagen van het nemen van pijnstillers opnieuw. In feite, had mijn chirurg me vroeg of ik wilde een vulling van pijnstillers en ik was gedaald. Ik moest terugbellen de volgende dag om te vragen voor hen. Het kostte veel meer van mij dan ik had verwacht. Het deed kalmeren sommigen na een paar dagen wel.

Persoonlijk verwacht ik dat na 12 weken doe je de meeste dingen die je eerder deed. Zal je waarschijnlijk niet 100% normaal wel. Volgens mijn 2 gecertificeerde kant therapeuten die ik heb bezocht, kan het oplopen tot een jaar om volledig te genezen.

Re: Ulnaire Verkorting Surgery. Hoe lang is het herstel?

Klinkt alsof ze me trektocht langs de assemblagelijn. -) lol! Om eerlijk te zijn was ik een beetje ongemakkelijk over hoe snel dingen mee te bewegen. Maar ik neem aan omdat hij een gerespecteerde chirurg en is dit te doen voor een lange tijd dat hij weet wat hij doet, dus ik zal gewoon volg de instructies en hoop dingen blijken te zijn voor de beste. Ik zal zeker blijven posten mijn vooruitgang. Het lijkt erop dat het gaat om een ​​lange en interessante reis zijn.

Re: Ulnaire Verkorting Surgery. Hoe lang is het herstel?

Fijne Valentijnsdag! Ik had mijn eerste ronde van fysiotherapie twee dagen geleden, op ongeveer 2 1/2 weken na mijn operatie. Zoals verwacht was ik nogal stijf. Ik kon mijn pols te buigen naar voren ongeveer 30 en naar achteren slechts 20. Ik kon draai mijn hand palm naar beneden ongeveer 65% van de weg, en Palm slechts 10. Ik kon een losse vuist te maken, maar ik kon niet mijn pink raken de palm van mijn hand zonder pijn.

Voor de komende paar dagen heb ik mijn oefeningen volgens de instructies 3 tot 4 maal per dag.

In de huidige PT sessie heb ik veel beter! Ik kon mijn pols naar voren en naar achteren 45 40 buigen. Ik kon draai mijn hand palm naar beneden ongeveer 75% van de weg, en de handpalm naar boven 20. Ik kon dorpel een vuist maken. dit keer kon ik mijn vuist te sluiten met mijn pinky het aanraken van de palm van mijn hand.

Mijn fysiotherapeut zei dat ik aan het doen ben zeer goed gezien het feit dat het geen volle drie weken sinds mijn operatie is geweest.

Ik ben een beetje pijn vanavond, maar ik verwacht dat gezien, we deden duwen het een beetje meer vandaag.

Na het lezen van alle horrorverhalen bad ik over mijn operatie en herstel voor de hand, dus ik dank Jezus hoe goed alles gaat!

Re: Ulnaire Verkorting Surgery. Hoe lang is het herstel?

Dat is ongelooflijke vooruitgang. Ik vraag me af of het starten van PT zo snel in plaats van het dragen van een cast gedurende 6 weken je helpt met je goede winst van ROM. Het was zo veel langzamer voor mij, maar ik was in die cast voor zo lang dat het moet hebben bijgedragen aan het maken van dingen moeilijker.

Ik ben heel blij voor jou.

Re: Ulnaire Verkorting Surgery. Hoe lang is het herstel?

Bedankt & Ik ben het eens. Ik denk dat het verplaatsen van eerder vroeger dan later een grote bijdrage aan mijn vooruitgang. Ik kan me niet voorstellen hoe stijf het na 4 weken in het gips geweest zou zijn! PT heeft echter meer uitdagende de laatste tijd. Ze duwt me een beetje meer elke keer en ik heb meer pijn later op de dag. en soms de volgende dag ook! Het lijkt alsof ik ben nu in meer (zeurende) pijn dan de onmiddellijke dagen na de operatie. Maar ik heb nog steeds in geslaagd om vast te houden aan mijn stukken en de bal oefeningen 3-4 keer per dag. behalve één dag toen ik te veel pijn om iets te doen, maar het faillissement van mijn arm omhoog. Ondanks de goede vooruitgang die ik nog niet gekregen dan de zwelling van de activiteit. Dat maakt nog steeds mijn pols en arm pijn, en soms het brandt rechts langs de incisie. Ik hoop dat onzin stopt voordat ik moet weer aan het werk!

Ik moet mezelf blijven herinneren dat dit gaat om een ​​lange reis, maar dat maakt me niet tegenhouden van het krijgen soms gefrustreerd. De PTist zei dat sommige mensen nooit meer terug 100% supinatie. ugh. hield niet van het geluid van dat! Ik heb een sneaky vermoeden dat deze harde metalen plaat op het bot heeft weinig te maken met het. De meeste van de tijd, wanneer ik probeer supinatie, is het niet pijn die me stopt. Het is dit raar, stijf, trekt / trekken gevoel in mijn arm die mij stopt. zoals someting vreselijk mis zal gebeuren als ik blijven gaan. Dus ik stop. Ik denk dat het de plaat. Ik denk dat ik ga het verwijderd zo snel als ik kan.

Maar over het algemeen ben ik blij dat ik kan rijden en mijn haar in een paardenstaart. baby stapjes

Re: Ulnaire Verkorting Surgery. Hoe lang is het herstel?

Ik heb nu had 2 de hand therapeuten. Na mijn tweede operatie op Thanksgiving, ik overgestapt naar een gecertificeerd handtherapeut dichter bij mijn werk. Hij heeft het mij heel duidelijk gemaakt dat, hoewel de meeste van de tijd dat ze willen dat je te duwen door de pijn, is het niet aanbevolen voor ellepijp pols pijn. Blijkbaar duurt het een lange tijd voor genezing en duwen door de pijn kon eigenlijk aggrevate de ontsteking. Zijn advies elk bezoek was om te doen wat ik kon, maar niet te hard duwen. Ik heb eigenlijk had meer succes deze keer.

Ik heb nooit mijn supinatie herwonnen na mijn ellepijp osteotomie afgelopen februari. Het was een punt van eindeloze frustratie voor mij. Ik had volledige ROM voor de operatie, ik had net de pijn met sommige bewegingen. Nadat ik had de tweede operatie waar ze schoongemaakt dingen uit arthroscopically en verwijderd mijn bord Ik voel me veel meer hoopvol. Ik ben dicht bij het bereiken van een volledige handpalmen omhoog. Na de PT werkt mijn hand en het is allemaal losser, ik ben in staat het bereiken van de handpalmen omhoog. Ik ben niet zeker hoeveel de arthroscopische spullen meegenomen in de laatste tijd, maar volgens mijn chirurg deze laatste keer zou de plaat heel erg hebben het moeilijker voor.

Bedankt voor de updates. Ik denk dat het goed voor je is en ook goed voor degenen die het lezen van de planken. Het helpt om te kunnen meerdere perspectieven van degenen die door dit te zien.

Re: Ulnaire Verkorting Surgery. Hoe lang is het herstel?

Het is alweer een paar weken geweest. Just me af hoe je aan het doen bent.

Re: Ulnaire Verkorting Surgery. Hoe lang is het herstel?

Deze week is een beetje drukker dan normaal geweest. Ik ben weer aan het werk en ik had een bezoek met zowel de chirurg en de fysiotherapeut de dag voor mijn terugkeer naar het werk. Ik had een x-ray om te controleren of de botten zich aansluiten. en ze zijn (yay!). Ik was een beetje bang dat ze zouden niet omdat ik heb gelezen dat overmatig gebruik kan genezing remmen, en ik begon PT slechts 2 weken na de operatie. Ik kan mijn pols buigen helemaal naar voren, bijna volledig achterwaarts (ongeveer 50 graden). Op een goede dag kan ik mij volledig pronate en supineren. Echter, mijn gewrichten zijn echt flexibel, dus hoewel ik volledig kan draaien handpalm naar boven en de palm naar beneden, ik kan niet over-draai aan de manier waarop ik kan met mijn andere hand. Er is ook nog wat weerstand als ik ga handpalm naar boven, dus op mijn stijve dagen dat ik alleen maar kan gaan ongeveer 10-20 graden verlegen van volledige supinatie.

Mijn fysiotherapeut denkt dat ik zo goed doet ben dat ik slechts één keer per week nu gaan. Nu dat mijn been zich aan bij Ik zal beginnen werken aan kracht in PT volgende week.

De dokter zei dat ik niet moet de spalk meer dragen, maar ik draag hem nog steeds als ik op het werk en onderweg. Ik heb de neiging onzorgvuldig te krijgen en jam / buigen / wack als ik niet ben gefocust op voorzichtig. en het doet pijn! De heldere paarse en roze spalk doet me denken aan om voorzichtig te zijn. het zegt "Hallo. Onthoud me? Je gebroken arm? Wees alsjeblieft voorzichtig!" Rond het huis Ik draag het niet, en ik sliep zonder dat voor het eerst gisteravond. Het was een beetje bevrijdend ik niet terug te gaan voor een follow-up tot volgend jaar, tenzij ik geen problemen voor die tijd. Hij geeft de voorkeur aan zijn patiënten houden de plaat in minstens een jaar voordat het verwijderd.

Ik denk dat dit is zo goed als het is gonna get voor een tijdje. totdat het geneest volledig. Ik ben gewoon blij om terug naar het verzorgen van mezelf (zelfstandig) weer. Ik ben blij dat ik het haar van mijn dochter weer kan doen (ze heeft veel van haar), en ik ben echt blij om terug te zijn aan het werk!

Re: Ulnaire Verkorting Surgery. Hoe lang is het herstel?

Ik doe veel beter. In PT, na warmte en echografie Ik kan volledig supineren op een goede dag, maar de meeste van de tijd dat ik kan allemaal maar 10-20 graden supineren. Ik kan volledig pronate, en ik kan buigen vooruit en achteruit allemaal maar 10 graden. De therapeut neemt metingen naar mijn vooruitgang gage, maar ik vergelijk gewoon mijn gimpy pols om mijn goede pols om mijn eigen vooruitgang gage. Mijn goede pols is zeer flexibel en hypermobile, dus ik heb nog wel een manier om te gaan om weer die flexibel te krijgen. Ik ben geen expert, maar ik denk niet dat ik ooit zult krijgen die flexibel opnieuw tot mijn bord is uit, maar de tijd zal het leren. Ik begin werken aan de kracht van deze week. Gezien het aantal keren dat ik vastgelopen / gebogen / trok mijn pols thuis / werk, betwijfel ik dat de kracht oefeningen bijna net zo pijnlijk als mijn eigen bloopers zou kunnen zijn

Voordat ik weer aan het werk vorige week mijn doc deed een x-ray en bevestigde dat mijn beenderen zijn toetreding (yay!). Hij zei dat ik niet heb om de spalk meer dragen, maar ik besloot ik nog steeds draag het als ik uit en over, en toen ik slaap. Toen ben ik bezig om dingen te doen of te slapen, heb ik geen aandacht besteden aan wat ik doe met mijn arm en ik heb een paar pijnlijke bloopers die resulteerde in een paar dagen van pijn en zwelling hadden. Ik soort moet dat heldere kleine ding om me eraan te herinneren dat mijn arm is nog steeds kapot! Het vermindert ook de schade van mijn onzorgvuldigheid door het houden van mijn pols uit te ver of plotseling toen ik jam te buigen. Tot mijn been volledig genezen en ik ben niet constant pijnlijk en onderworpen aan zwelling meer, zal ik met mijn spalk! Ik ben geen expert, maar mijn pijn vertelt me ​​(luid en duidelijk) wat ik moet doen. Bovendien is mijn PT erg goed en het is niet leek mijn vooruitgang belemmeren. voorkomen is beter dan genezen

Over het algemeen, terwijl ik het zien van een gestage verbetering, krijg ik nog steeds gefrustreerd door het feit dat de meeste activiteit, zelfs lichte activiteit, lijkt nog steeds om het te laten zwellen en pijn. Ik weet dat het een normaal onderdeel van genezing en het krijgen van het weer in beweging, maar het is toch frustrerend, want het maakt me voel me zo beperkt. Maar de mogelijkheid om zelf te baden en doe mijn eigen haar (met twee handen!), Rijdt mezelf rond en weer aan het werk zwaarder wegen dan de frustratie. Ik kan niet verwoorden hoe geweldig het is om terug te keren zekere onafhankelijkheid!

footer
Bron: www.healthboards.com

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


twee + negen =